Διάνοιξαν νέα παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Κολώνας! Απο την http://www.neaepohi.gr/


Διάνοιξαν νέα παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Κολώνας!

Εγκληματική αμέλεια [?] επέδειξαν οι περισσότεροι εποπτεύοντες Δημόσιοι Φορείς (που υποτίθεται υπάρχουν για να ελέγχουν τη νομιμότητα και την τάξη) για τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Κρυπτού Λιμένα στην Κολώνα.  Σήμερα το πρωί, μπουλντόζες «ίσιωσαν» στην κυριολεξία έκταση αρκετών στρεμμάτων δημιουργώντας «λεωφόρο» μέσα σε αρχαιολογικό και άκρως προστατευόμενο χώρο. Οι εργασίες …διακόπηκαν, αφού είχε γίνει το κακό και μάλλον για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν προσωρινά από την περιοχή. Τις εργασίες διέκοψαν υπάλληλοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν ώστε να μην γίνουν όλα όσα έγιναν…  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, υπάρχουν και πολλά κομμένα δέντρα. Κάποια κόπηκαν πριν αρκετές εβδομάδες, κάποια άλλα σήμερα, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι τα δέντρα κόπηκαν για να καούν σε τζάκια φτωχών ανθρώπων που δεν είχαν για πετρέλαιο. Η …προπαγάνδα των καυσόξυλων κατέρρευσε αφού η κάμερα «συνέλαβε» κορμούς δέντρων σε διάφορα σημεία της περιοχής και φρεσκοκομμένα δέντρα…
 Ακολουθεί δελτίο τύπου του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας
Δελτίο Τύπου συλλόγου Ενεργών Πολιτών
Προεόρτιες εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων ...

Λίγες ημέρες πριν το γιορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γίνεται  στις 18 Μαΐου, στην περιοχή του Αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας στην Αίγινα, ξεκίνησε μια βάναυση επέμβαση διαμόρφωσης χώρου πλαζ με χρήση μπουλντόζας και εξόντωση δεκάδων δενδρυλλίων.
Με παράνομο μπάζωμα που έγινε παράλληλα στον αιγιαλό δημιουργήθηκε πλάτωμα, που αλλοίωσε πλήρως την φυσική διαμόρφωση του εδάφους δίπλα στην θάλασσα.
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας διαμαρτύρεται προς κάθε Υπεύθυνο (;) για αυτή την επέμβαση που δεν τιμά τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Αίγινας και απαιτεί την αποκατάσταση του τοπίου με τον σεβασμό που αρμόζει στον Χώρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H.P. Coulon        Σουζάννα Κράους
Πρόεδρος             Γραμματέας

Image Gallery

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...